1. A pattern's 'measured move' estimates...?
- A price target
- Elapsed time
- Volume
- Spread
โ
Answer: A price target
2. A 'triple top' generally indicates...?
- A bullish breakout
- A bearish signal
- Continuation up
- Nothing
โ
Answer: A bearish signal
3. A rectangle/range pattern shows price...?
- Trending up
- Bouncing between support and resistance
- Gapping
- Spiking
โ
Answer: Bouncing between support and resistance
4. An 'inverse head and shoulders' signals a...?
- Bearish reversal
- Bullish reversal
- Continuation down
- Range
โ
Answer: Bullish reversal
5. A 'pennant' resembles a small...?
- Symmetrical triangle
- Rectangle
- Circle
- Channel
โ
Answer: Symmetrical triangle
6. A 'double bottom' is a...?
- Bearish reversal
- Bullish reversal
- Triangle
- Wedge
โ
Answer: Bullish reversal
7. A rising wedge is generally...?
- Bearish
- Bullish
- Neutral
- Continuation up
โ
Answer: Bearish
8. A 'double top' is a...?
- Bearish reversal pattern
- Bullish pattern
- Continuation
- Flag
โ
Answer: Bearish reversal pattern
9. A 'bull flag' typically breaks...?
- Upward, continuing the trend
- Downward
- Sideways forever
- Randomly
โ
Answer: Upward, continuing the trend
10. A falling wedge is generally...?
- Bearish
- Bullish
- Neutral
- Continuation down
โ
Answer: Bullish
11. A 'cup and handle' is a...?
- Bullish continuation pattern
- Bearish reversal
- Range
- Doji
โ
Answer: Bullish continuation pattern
12. An ascending triangle typically breaks...?
- Downward
- Upward
- Sideways
- Randomly
โ
Answer: Upward